– Kun pyrimme säilyttämään planeettamme, ihmisten, kulttuurien ja luonnontieteellisten prosessien välisen vuorovaikutusten ymmärtäminen ei ole koskaan ollut tärkeämpää, sanoo projektipäällikkö Ari Laakso Scientific Tourism -hankkeesta. Hanke tukee pohjoisen matkailualan yrittäjiä kehittämään tiedematkailutuotteita markkinoille.
– Tiedematkailu on uusi käsite, oppimisen ja kokemusten yhdistelmä, jossa tiedon jakaminen ja oppiminen on tärkeä osa matkailukokemusta. Kuten esimerkiksi osaamisen tai paikallistiedon jakaminen matkailijoiden kanssa ymmärryksen lisäämiseksi ja syventämiseksi, Laakso jatkaa.
Tätä tarkoitusta varten hankkeessa on luotu WONDER SEEKERS -brändi ja verkkosivusto, jonka kautta yritykset voivat markkinoida tiedematkailutuotteitaan. Sivustolla on täysin rahoitettu markkinointikampanja. Hanketta rahoittaa Northern Periphery and Arctic -ohjelma.
WONDER SEEKERS brändissä matkailu kohtaa oppimiskokemukset. WONDER SEEKERS -kotisivun tavoitteena on edistää arktisten matkailuyrittäjien näkyvyyttä tiedeturistien yhteisössä ja toimia kansainvälisenä markkinointialustana. Tiedematkailusta kiinnostuneet yritykset voivat saada tuotteitaan nettisivuille hakemalla SCITOUR-projektiverkostoon. Siksi kutsumme sinut mukaan tapahtumaamme ja yritysverkostoomme.
Seminaarissa saat lisätietoa tiedematkailusta ja pääset mukaan ohjattuun työpajaan, jossa kerrotaan, kuinka pääset alkuun tuotteiden kehittämisessä. Tilaisuuden puhujina ovat hankkeen tutkijat ja ulkopuoliset tiedematkailun asiantuntijat. Osallistujilla on myös mahdollisuus tavata markkinointitiimiä, joka johtaa markkinointikampanjaa.
Ilmoittaudu tapahtumaan: https://forms.gle/Sdiy4PhMM6QBg89V6
Tapahtuma on maksuton ja sisältää lounaan. Paikkoja rajoitettu määrä.
Tapahtuma Facebookissa
Lisätietoa projektista:
Ari Laakso, projektijohtaja
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
040 4844293, ari.laakso(at)ulapland.fi
Lisätietoja tapahtumasta:
Helen Honkasaari, suunnittelija
MTI, Lapin yliopisto
0405137026, helen.honkasaari(at)ulapland.fi